Hoe en wat in het bad? Aflevering: wat gebeurde er 12 mei?

In deze rubriek beantwoorden we  vragen van ouders, kinderen en alle andere Snippen die zich afvragen hoe of waarom iets gedaan wordt zoals het gedaan wordt. Over zwemles, waterpolo of  andere zaken waar je meer duidelijkheid over wil hebben kun je een vraag insturen. We zoeken dan de juiste persoon om de vraag te beantwoorden en publiceren vraag en antwoord in de nieuwsbrief.   Heb je ook een vraag? Stuur hem in  naar:  redactie@snippen.nl

Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld de vorderingen van een kind krijgen persoonlijk antwoord en worden uiteraard niet in de nieuwsbrief geplaatst.

Deze keer een heel bijzondere “ Hoe en wat”, namelijk “Hoe en wat was er aan de hand in het bad op zaterdagavond 12 mei?”

Misschien was u erbij en heeft u het gezien,  zaterdagavond 12 mei rond 18.45 uur. Alle kinderen en lesgevers verzamelden zich bij de verhoging tussen het diepe en het ondiepe bad. Deze dag was namelijk de állerlaatste dag van Linda Korrel als lesgever. Na 18 jaar vrijwel iedere zaterdagavond aan de badrand of in het water staan is juf Linda gestopt met lesgeven. Linda en haar vriend Jeroen verwachten namelijk binnenkort hun eerste kindje en Linda kan het lesgeven dan niet meer combineren met alle andere activiteiten in hun gezinnetje.

Zaterdagavond hebben we afscheid genomen van Linda en haar bedankt met een gouden lintje en de onderscheiding Super Teacher! Verder was er een ‘baby’-badje vol met cadeautjes van haar collega-lesgevers en hebben de kinderen haar een zeer verdiend groot applaus gegeven. In de afgelopen 18 jaar heeft Linda enorm veel gedaan voor de afdeling Elementair zwemmen van De Snippen. Al op jonge leeftijd heeft zij het diploma zwemleider A behaald en zo was zij met haar vakkennis al snel een vraagbaak voor collega’s. Ze heeft menig nieuwe lesgever ingewerkt, niet alleen in het bad, maar ook door het maken van cursusmateriaal voor beginnende lesgevers en het mede organi-seren van deze interne cursus. Linda is daarnaast een flink aantal jaren actief geweest in de zwemcommissie en heeft van daaruit allerlei taken opgepakt, zoals de weekplanning maken, de presentiemappen bijhouden, een informatieboekje voor de ouders samenstellen, het lesplan bewaken of bijstellen, afzwembriefjes ontwerpen en altijd maar weer de notulen maken van ieder overleg!

Intussen bleef ze ook werken aan haar eigen vakbekwaamheid; in 2012 heeft ze de opleiding tot Instructeur Elementair Zwemmen niveau 3 gevolgd en recenter nog is zij geslaagd voor de toets voor Examinator Zwem-ABC.  Mede vanuit die expertise heeft ze ook een rol gespeeld in het verkrijgen van de Licentie Zwem-ABC van onze vereniging. Met haar vakkennis en ervaring heeft Linda zich ontwikkeld tot een zeer bekwame lesgever die zowel in het ondiepe als in het diepe bad veel kinderen verder gebracht heeft in hun zwemontwikkeling. Toen ik afgelopen zaterdag bij de verzamelde kinderen vroeg wie er (ooit) les gehad heeft van juf Linda, gingen vrijwel alle vingers omhoog. Een snelle rekensom leert dat Linda in die 18 jaar toch zo rond de 1000 kinderen twee belangrijke dingen heeft bijgebracht; 1. een juiste zwemtechniek en 2. Hoe leuk zwemmen wel niet is!

De laatste tijd heeft Linda zich ook gericht op het geven van RT (Remedial Teaching), extra hulp aan kinderen die “de slag”  maar niet te pakken krijgen of een foutslag hebben ontwikkeld. En het geven van adviezen hierover aan de reguliere lesgevers. Door haar uitgebreide vakkennis en jarenlange ervaring werd zij vaak geraadpleegd door collega’s.

Linda, dank je wel voor al die jaren inzet voor de vereniging en voor de zwemlessen in het bijzonder.  We zullen je enorm gaan missen maar wensen je natuurlijk heel veel succes in je nieuwe carrière als moeder!

Over de rubriek hoe en wat in het bad: 

Heb je ook een vraag over zwemles, waterpolo of iets anders? Stuur je vraag naar redactie@snippen.nl. Dan wordt jouw vraag in de volgende nieuwsbrief beantwoord!

In deze rubriek beantwoorden we  vragen van ouders, kinderen en alle andere Snippen die zich afvragen hoe of waarom iets gedaan wordt zoals het gedaan wordt. Over zwemles, waterpolo of  andere zaken waar je meer duidelijkheid over wil hebben kun je een vraag insturen. We zoeken dan de juiste persoon om de vraag te beantwoorden en publiceren vraag en antwoord in de nieuwsbrief.   Heb je ook een vraag? Stuur hem in  naar:  redactie@snippen.nl

Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld de vorderingen van een kin d krijgen persoonlijk antwoord en worden uiteraard niet in de nieuwsbrief of op de website geplaatst.

 

Kom jij zwemmen bij De Snippen?