O15 weekendje Texel

Een gezellig weekendje Texel

Op 9 december hadden we een wedstrijd in Den Helder. Dat is niet echt dichtbij, naar wel dichtbij Texel. Zo kwamen Danut en Raluca uit het Onder de 15 team met het leuke idee om gezellig een nachtje op Texel te overnachten. De rest van het team en de ouders vonden dit een leuk idee en en dit idee is uitgevoerd, want we gingen gezellig met het team naar Texel. Helaas kon 1 speler van het team, Simon, niet meekomen, maar deze kanjer kwam de volgende dag wel meespelen met de wedstrijd.

Op zaterdag gingen we naar Texel en hebben we lekker 5 uurtjes in het water gespetterd bij zwembad de Krim . Het was een prachtig zwembad met veel waterglijbanen. Er was ook een wild waterbaan waar we voortdurend vanaf gingen en in bleven. We zijn er wel 100 keer vanaf geweest. Daarnaast gingen we, ondanks het koude weer, lekker in het buitenbad gezellig een balletje overgooien of zwemmen. Aan het eind van de avond waren we nog steeds in het zwembad en we waren bijna alleen in het zwembad. Ondanks het feit dat we het hele zwembad bijna geheel voor onszelf hadden gingen we gezellig en knus met z’n elven in een klein bubbelbad zitten. We zaten daar zowat een uur te kletsen en te lachen. Rond 9 uur kwam een medewerker van het zwembad naar ons toe om te zeggen dat het zwembad ging sluiten… helaas. Als het aan ons had gelegen hadden we daar nog de hele avond zitten praten en lachen.

Toen we eenmaal terug waren bij de Stayokay op Texel ging de helft van de mensen een gezellig potje kaarten. Danut en Miguel hadden allebei laatste kaart, maar voordat ze het wisten had Elise hun verslagen. Zuur voor de jongen, maar een leuke overwinning voor Elise. Later op de avond gingen we flesje draaien dat zorgde voor veel gezelligheid en romantiek??. Dit spel hield ons wel een tijdje bezig. We hebben het nog tot half 2 ‘s avonds gespeeld en sommige gingen er in hun kamer zelfs nog mee door tot 6 uur ‘s ochtends. Na het flesje draaien hebben we nog even in de kamer gepraat. En om 3 uur gingen de meeste oogjes dicht in één van de kamers. In de andere kamer gingen ze pas heel laat of niet dicht.

Zo slim als wij waren vergaten we de wekker te zetten. Gelukkig werd 1 van ons om half 9 wakker en hadden we toch nog een half uurtje om onze tas in te pakken en om te kleden om te gaan ontbijten. In tegenstelling tot de andere kamer die nog steeds wakker was, maar geen zin hadden om op te staan. Ik moet wel zeggen het ontbijt daar was heel lekker.

Na het ontbijt pakte we onze spullen en gingen we naar het strand. Het was de bedoeling om ook een frisse duik te nemen, maar dat ging niet door. Elise ging niet, omdat niemand anders ging en Miguel wilde wel, maar toen hij de hoge golven zag had hij zich toch bedacht. We hebben daar een leuke wandeling gemaakt, voor sommige dan. Bij de zee lag allemaal schuim en de wind kwam van zee af. Dus als je over het schuim liep waaide het tegen iedereen aan en kwam iedereen onder te zitten. Natuurlijk konden we niet van het schuim afblijven en gingen we allemaal schuim op elkaar schoppen. We waren wel eventjes vergeten dat je schoenen dan wel gelijk onder zitten.

Toen we weer terug gingen met de boot naar Den Helder waaide het vrij hard. Je kon de boot heen en weer voelen gaan en soms was het wel heel erg. Niet iedereen kon er even goed tegen. Het waaide ook wel heel hard op de boot zelf. Je kon je bijna laten vallen en de wind ving je op. Lars, Ruben en Naomy wilden perse zien hoe de boot aanvaarde en hoe de wegen werden aangesloten op de boot. Alleen zodra de wegen werden aangesloten mochten de auto’s natuurlijk rijden. Ze hebben moeten rennen voor hun leven om op tijd bij de auto’s te komen. Het was gelukkig gelukt.

De wedstrijd in Den Helder was leuk, maar verliep moeizaam. Iedereen was doodmoe en uitgeput. Zelfs Simon was moe terwijl hij waarschijnlijk, nou ja hopelijk, meer heeft geslapen dan de rest. We hebben uiteindelijk 23-5 verloren. Ik ben echt trots op dat we toch nog 5 doelpunten hebben weten te scoren.

Kortom het was een zeer geslaagd weekend.

Kom jij zwemmen bij De Snippen?