Van de voorzitter december 2018

Van de voorzitter

Ervaringen uit jeugd neem je mee zolang je verder leeft. Aan dit zinnetje moest ik denken toen ik met de Snip met het langstzwemmende lidmaatschap aan de Amstelzijde aan het eten was.

Willem Schouten heeft mooie verhalen te vertellen als hij teruggaat in de Snippentijd vanaf het Heiligewegzwembad. Via AMVJ zwembad, Amstelbad, Keerpunt, Meerbad en Meerkamp komen we aan in 2018 waarin Willem nog steeds in het water ligt, het doel van het Heren team met het hoogste nummer aan het verdedigend. Het randje heeft hij niet of nauwelijks nodig, na een uurtje spelen stapt hij fris en fruitig uit het bad en geniet van de ballen die hij gepakt heeft, de acties van zijn medespelers en is de tegendoelpunten snel vergeten.

Voor mij begon het zwemmen in het AMVJ zwembad te Amsterdam. In een gebouw aan het Leidseplein tegenover de platanen aan de Stadhouderskade werden de zwemlessen van de Snippen gehouden. Met de bus vanaf het Gemeentehuis in Ouderkerk en de namen van de lesgevers die ik kan herinneren zijn Dirk Trip en Feijtje van den Bosch. Op het moment dat in Het Parool een artikel over het AMVJ verschijnt met een mooi plaatje erbij zit ik weer in de bus en loop ik door de draaideur van het bad, kriskras door de lange gangen, de grote verplichte douche vooraf, brrrr, vervolgens de zwemles.

In het weekend van 8-9 december zat bijna het hele onder 15 team in een bubbelbad in een zwemparadijs in de Cocksdorp op Texel. Aan de keukentafel bij een Snippenfamilie werd het idee geboren om de uitwedstrijd in Den Helder van zondag te combineren met een weekendje Texel met het hele team. Het idee werd rondgetrommeld middels de media die vandaag de dag voorhanden zijn en ook tijdens de trainingen was het onderwerp van gesprek. Het is mooi om te zien hoe een Snippencultuur van samen op pad, iedereen doet mee, jongens en meisjes, als je een plan hebt dan gaan we kijken naar de mogelijkheden om het uit te voeren en doe je zelf actief mee en heel veel gezelligheid wordt doorgegeven en opgepikt door een nieuwe generatie Snippen. Voor hen begint het met Meerkamp, nacht van het Amstelbad, Snippentoernooi en het zwembad op Texel. Mooie herinneringen opgedaan in de vroege Snippenjaren vormen een basis voor een leven van zwem-, waterpolo- en clubplezier. Als dan in 2054 in een restaurant aan de Amstelzijde aan een tafel met Raluca, Fionn, Danut, Iris, Ruben, Elise, Lars, Naomy, Simon, Leo, Maas en Miguel het Snippenseizoen aan het evalueren zijn dan zal het Texelweekend steevast genoemd worden met daarachter nog een rij zwembaden.

De ledenvergadering is begin november weer passend bezocht. Waardering voor de leden die komen luisteren en vragen stellen over de gang van zaken van het afgelopen boekjaar. Compliment voor Marleen, onze penningmeester voor het maken van de begroting en realisatie. Mariëtte Matthijsen is gestopt als secretaris. Het valt te prijzen als bestuursleden zonder een Ouder-Amstel traditie het toch aandurven om in een dorpscluppie te stappen en daar op eigenwijze een invulling aan weten te vinden en binnen de kortste keren ingeburgerd worden. Mariëtte blijft binnen de club met de Grote Club Actie, als invaller-gastvrouw en verder welkom bij de Snippen. De nieuwe secretaris is een oude bekende: Elfred Warner. De Snip die de laatste jaren als eerste seniorsnip in het Amstelbad de openingsduik verricht, trouw speler en manager van heren 3. Veel plezier als secretaris.

Handjes en meedenkers gezocht:

  • Webredactie: Frank Uijtendaal zorgt voor de webomgeving. We zoeken iemand die zorgt voor de content, de inhoud van de website, dat er input wordt geleverd voor de Armslag -onze digitale nieuwsbrief. Deze taak kan prima door meerdere personen vervuld worden. Vindt je het leuk om een website bij te houden, verhaaltjes te schrijven, stukjes te maken, foto’s te plaatsen en zo een bijdrage te leveren aan een mooie website? Laat je horen. Ook als je een ander wilt voordragen voor deze taak wil ik het graag van je horen.
  • Advertentiewerver, we zoeken iemand die min of meer bekend is met onze doelgroep (Ouder-Amstel, Abcoude, Amstelveen en Amsterdam) en die adverteerders wil werven voor de website en /of nieuwsbrief

Op zondag 6 januari van 16.00 – 18.00 uur wordt de nieuwjaarsreceptie gehouden in De Spetter. Alle leden zijn van harte welkom om toasten op het nieuwe jaar. Op deze receptie wordt bekend gemaakt wie de SNIP VAN HET JAAR is geworden. In 2018 heeft Cees Bellaar de bijbehorende trofee een jaar lang mogen koesteren. Wie heeft hij voorgedragen voor 2019?

Veel plezier in het zwembad,

Dick Schwegler ~ december 2018

Kom jij zwemmen bij De Snippen?