Van de voorzitter mei 2019

Dit is mijn club, mijn ideaal, 

dit is de mooiste club van allemaal. 

Het zijn mooie weken geweest voor de echte sportliefhebber. Gelijk met de laatste training in het Friendship Sports Centre speelde Ajax een knetterspannende wedstrijd tegen de Spurs uit Tottingham en de eerste frisse plonzen in het Amstelbad werden beloond met een hartverwarmende en bijkans hartverknetterende wedstrijd in de Spetter. 

Onder de toeschouwers een fiks aantal jonge Snippen en toekomstige Snippen. Met Daan, Eduardo, Tim, Joris en Bram en de onder 15 spelers Miguel, Ruben, Lars, Elise, Naomy en supporter Dewy is er een nieuwe groep opgestaan die de mooiste club van allemaal blijft bezoeken om te zwemmen, te spelen, te trainen en te steunen. De Spetter is van alle Snippen, waar ooit het bestuur zich in 1974 tijdens de bouw van het clubhuis zich afvroeg of het wel de moeite waard was om een clubhuis te bouwen en of het wel gebruikt zou gaan worden, kunnen we anno 2019 zeggen dat de Spetter een toplocatie is waar vele Snippenvriendschappen worden gesmeed, onderhouden en vernieuwd.

Hier ligt mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet, 

het kan dooien, het kan vriezen, 

Vriezen deed heb bijna tijdens de eerste trainingen in het Amstelbad. Op 28 april geopend met het kwartjesduiken, waarbij ik gelukkig toch nog één Snip heb kunnen waarnemen. Marisa Fichtner heeft samen met Lindy Mayenburg de Snippeneer hoog gehouden. Een aantal andere Snippen was naar warme oorden uitgevlogen en de rest liep over de kermis in Ouderkerk. Is er dan echt geen enkele grote Snip die op de eerste dag te water gaat in het Amstelbad?

Gelukkig is er dan onze secretaris die met een smile op het gezicht zonder dralen het bad in springt om ter plekke te beginnen aan de voorbereidingen van het nieuwe waterpoloseizoen.

Enkele dagen later begon ik met de trainingen. Trots ben ik dan op onze pupillen, onder 13 en onder 15 die gewoon komen trainen en niet kunnen wachten tot het buitenseizoen begint. Een aantal heeft een abonnement en komt ook op de vrijdagavond trainen. Dat is lang geleden dat er door jeugdspelers werd getraind op de vrijdag. Ook deze spelers zullen door een sterke zomer sterker in de competitie naar voren komen. Er zijn al drie partijtjes gespeeld.

we kunnen winnen of verliezen, 

maar een beet’re club dan deze is er niet.

Geen kampioenschappen dit jaar bij de Snippenteams.  Eén herenteam minder in competitie. Eén damesteam halverwege terug moeten trekken uit de competitie. Trainingsopkomst wisselend verspreid door de verschillende teams. Geen Jeugdolympiade in Ouderkerk. Geen Snip op het podium bij de Vrije Handel tijdens de prijsuitreiking van het Tonknuppelen. Ooit kwam een jonge Marcel Kempers met het begrip “tussenjaar”, het kan niet altijd bergop gaan, soms zit je in een vlakke fase en ook een dalletje komt altijd wel eens langs. Dan is het des te belangrijk om de rijen gesloten te houden, de neuzen de lucht in, de armen fiks ingedraaid, een wetsuit aan tegen de kou. Genieten van de dingen die min of meer goed gaan. Kijk om je heen en bedenk hoe je de club beter kunt maken. De club dat ben jij en dat zijn wij.

Veel plezier in het zwembad,  Dick Schwegler ~ mei 2019

Kom jij zwemmen bij De Snippen?