Hoe en wat in het bad: De techniek van de schoolslag

We hebben weer een prachtige sportzomer achter de rug met veel zwemmen en waterpolo op televisie. (WK in Zuid-Korea). Tijdens een uitzending van Studio Sport was Johan Kenkhuis te gast. Ooit zelf een niet onverdienstelijke wedstrijdzwemmer (Olympische spelen in 2000 en 2004) maar nu als commentator en analist van het wedstrijdzwemmen. In de uitzending die ik zag gaf hij een kort mini-college over de techniek van de schoolslag. Dat wil ik jullie niet onthouden, daarom onderstaande link:

In dit filmpje kun je heel goed zien waarom de schoolslag zo moeilijk is om aan te leren. Je ziet dat de hakken naar de billen moeten gaan en de tenen (net als bij de rugslag) naar buiten moeten wijzen. Dat is om met de voeten zoveel mogelijk water weg te duwen en daarmee zoveel mogelijk stuwing (voorwaartse beweging) te creëren. 

Uiteraard hoeven de kinderen niet zo ontzettend goed te zwemmen als in het filmpje om te mogen afzwemmen. Het is wel een mooi voorbeeld van de juiste techniek die vereist is en leuk om als ouder eens samen met je kind te bekijken. Voor het kind kan het de uitleg van de zwemjuf of meester ondersteunen en….. zit de les van het ouderzwemmen er alweer aan te komen? Grijp je kans om dan als ouder met een perfecte zwemtechniek voor de dag te komen!

Heb je ook een vraag over zwemles, waterpolo of iets anders dat zich in en om het bad afspeelt? Stuur je vraag naar redactie@snippen.nl.  Dan wordt jouw vraag in de volgende nieuwsbrief beantwoord!

Sylvia

Kom jij zwemmen bij De Snippen?