Onder de 15 maakt vliegende start onder vleugels van international

Wat was seizoen 2018/19 een cadeautje met onder de 15. Onder de 15 is zo’n hecht team geweest het afgelopen jaar. Iedereen in het team was zo verschillend maar iedereen hoorde erbij en was welkom ook de coach en de assistent coach Frank. Er zijn weinig wedstrijden gewonnen maar vriendschappen ontstonden. En wat heeft onder 15 ons verrast met filmpjes in Portugal en bij de buitentraining!

Nu is het nieuwe seizoen begonnen.  Wij zijn gestart met een aantal nieuwe spelers: Aron en Ivan. Daarnaast zitten Raluca en Fionn nu vast in het team. Ook hebben wij onze oude bekenden Iris, Elise, Naomi, Leo, Simon en Lars. Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van een aantal jongens, die nu echte mannen aan het worden zijn.

Bij de eerste wedstrijd had ik door vorig jaar weinig hoop op punten.  Het doel tijdens deze eerste wedstrijd was om met elkaar te leren spelen en te bekijken hoe sterk de concurrentie is. Toen wij echter de tegenstanders langzamerhand binnen zagen komen in ons thuisbad, leken zij zo klein. Ik kwam er toen achter dat onze jeugd in één zomer toch wel mega gegroeid waren! Leo is bijvoorbeeld ineens groter dan dat ik ben. Er kwam hoop op een leuke wedstrijd. De wedstrijd begon. Na 2 minuten spelen, kwamen wij op voorsprong door een mooi doelpunt van de aanvoerster Iris. En al snel volgden er meer. Fionn scoorde, Leo scoorde en Lars scoorde.  Ook waren er tegendoelpunten maar die slaan wij over. De wedstrijd werd gewonnen met 11-3. De eerste 3 punten  hadden wij binnen. Na de wedstrijd keken wij in de Waterpolo-app en wat blijkt? Wij staan nummer 1! Boven van boven, in plaats van boven van onder. Van dit memorabele moment hebben wij toch maar even een fotootje gemaakt.

Na de eerste wedstrijd dient een prachtige kans zich aan.  Ilse Koolhaas , oud-Snippen lid, het zusje van Remco Koolhaas maar vooral één van de dames van het Nederlands zevental,  wil graag helpen bij het trainen en coachen van de jeugd. Ik, met een beetje waterpolo kennis vergelijk mijzelf met zo’n brok ervaring waar ik alleen maar jaloers op kan zijn en denk: ‘die moeten we binnen slepen!’. Als het niet voor de jeugd is dan het is het wel om mijn eigen waterpolokennis te verbreden. En zo geschiedde. De jeugd is wat onderste boven van dat zij tijdens de training tips en tricks krijgen van een toekomstige Olympische heldin maar dit laten zij op de training natuurlijk niet merken ;). 

Na de eerste wedstrijd, hebben wij nog twee wedstrijden gespeeld. Er werd er één gewonnen en één verloren. Wat gaat het goed dit seizoen! Wij staan nu 3de in de competitie. Ik ben trots op dit team en ik weet dat dit opnieuw een fantastisch seizoen gaat worden. Hopelijk houden wij dit vol! 

Tatjana Wit

Kom jij zwemmen bij De Snippen?