Géén zwemles en trainen t/m 22 mei. Waterpolocompetie gestopt.

Beste Snippen,
De maatregelen tegen het coronavirus zijn verlengd tot en met 22 mei. Zwembaden, zwemverenigingen en zwemscholen zijn dus ook gesloten tot en met 22 mei. De redenen waarom dit noodzakelijk is, zijn heel duidelijk. Maar, natuurlijk valt het wel zwaar. Het liefste sta je aan de badrand. Het liefste zie je blije kinderen, gemotiveerde en gelukkige waterpolospelers. Helaas. Het kan nu niet. Zwemmen en waterpolo is zo leuk, we kunnen als Snippen niet wachten totdat het Amstelbad opengaat.  

Iedereen in de sport wordt door de maatregelen geraakt: de sporters, de clubs, de bonden en ook andere sportaanbieders. Laten we dat vooral samen zien op te lossen, samen met de maatschappelijke partners zoals de gemeenten en de rijksoverheid.

Door met elkaar zaken zoveel mogelijk ‘normaal’ te houden, voorkomen we, voor zover mogelijk, problemen in de keten die we met elkaar in de sport vormen. Zo tonen we solidariteit naar elkaar en zorgen we er gezamenlijk voor dat de sport door deze moeilijke situatie heen komt.  Als gezamenlijke Nederlandse sport nemen we het standpunt in dat we de kosten die we met z’n allen maken, zoveel mogelijk met z’n allen dragen. Om die reden vragen we je om solidariteit van onze leden. 

De huidige tijd leert ons dat de maatschappij als een wereldwijd web van dominostenen aan elkaar is geschakeld. Als er ééntje valt heeft dat gevolgen voor alles wat er na komt. Als er op het veld blokkades worden neergelegd stopt al het verkeer daarachter.

De Snippen is een vrijwilligersorganisatie, afhankelijk van leden, trainers, lesgevers, zwembaden, gemeentes, knzb en maatregelen van de overheid. Samen moeten we deze onzekere tijden doorstaan door af te wachten, aanhaken aan de actuele situatie en klaar zijn voor de start als dat weer mogelijk is. Want één ding is zeker: straks gaan we weer zwemmen.

Namens het bestuur van de Snippen,

Dick Schwegler

.

 

Kom jij zwemmen bij De Snippen?