Van de voorzitter april 2020

“We zijn mooi van start gegaan in 2020. Maak er een sportief en gezellig jaar van.”

Met deze woorden eindigde ik mijn bijdrage voor de eerste Armslag van het nieuwe jaar. De Armslag is vanwege een gebrek aan kopij nooit aangekomen en na de mooie start van 2020 is er na de uitbraak van het coronavirus keihard aan de handrem getrokken.  Donderdagmiddag 12 maart was het heel snel schakelen met oa Anouk  en Jeroen over het wel dan wel niet doorlaten gaan van de training in het FSC. Al heel snel gevolgd door o.a. een algehele sportlockdown: geen zwemmen in Meerkamp en FSC. Eerst tot 31 maart, vervolgens tot 6 april, vervolgens ging de hele waterpolocompetitie eruit en de huidige stand van zaken is dat er tot 28 april geen sportactiviteiten worden georganiseerd. 

Het is stil bij de Snippen, stil bij de scholen, stil op de vele werkplekken en stil op straat. Respect en bewondering voor alle mensen die het land draaiende houden, zij zijn de voorhoede van de strijders tegen Corona. We worden opgeroepen om te zorgen voor elkaar, laten we daar ook vooral in het klein mee beginnen. Hou contact met de mensen om je heen die je normaal altijd tegenkomt op school, op de training, bij de wedstrijd, bij de zwemles of in de Spetter. Als we als bestuur iets kunnen betekenen in welke vorm dan ook: laat het me weten. De kleinste, onverwachte initiatieven kunnen tot mooie activiteiten leiden.

Kiezen op elkaar, de ellende uitzitten en zorgen dat we dan klaar zijn voor al die activiteiten die we als Snippen zo graag doen: 

  • Lesgeven aan ABC en brevetten in de Meerkamp
  • Trainen in het Amstelbad (de laatste training in het FSC stond op 28/4)
  • Clubavonden in de Spetter
  • Nacht van het Amstelbad
  • Zepta-waterpolotoernooi
  • Snippentoernooi
  Toen was alles nog gewoon
geverfd klaar voor de start
nieuwe zwembad Abcoude

Ik wens iedereen in deze tijden kracht, wijsheid, gezelligheid, gezondheid en troost om deze bijzondere periode, die niemand ooit zal vergeten, te doorstaan.

Tot die tijd een groet op afstand,

Dick Schwegler

April 2020

Kom jij zwemmen bij De Snippen?