Vakantietijd, nieuwsbrief corona update.

Het is weer tijd voor de zomervakantie. Door de verschillende maatregelen die genomen zijn omtrent Corona kan deze tijd misschien wat vreemd aanvoelen. Bij de Snippen zitten we niet stil. Zo kun je tijdens de zomer natuurlijk genieten van de buitentrainingen in het pittoreske Amstelbad. Mocht je buiten Nederland op vakantie gaan, dan gaan we ervan uit dat er wel een zwembad, dan wel een zee te vinden is waar je lekker even in kan zwemmen.

Maar wat dan na de vakantie?

Met de verruiming van de maatregelen in relatie tot het Coronavirus, mogen we per 1 juli weer wedstrijden zwemmen, waterpolotrainingen volgen en werken aan de schoonspring- en synchroonzwemvaardigheden. Vlak voor het begin van de vakantie een welkome boodschap. Wel blijft een aantal beperkingen van kracht die we allemaal moeten naleven om ervoor te zorgen dat we kunnen blijven zwemmen. Het KNZB-wedstrijdprotocol geeft de nodige richtlijnen voor de wijze waarop we dit kunnen invullen.

Hier ook een kort lijstje van wat er precies gaat veranderen voor een aantal groepen om binnen de richtlijnen te blijven:

– Toeschouwers / Ouders:

  • Indien geen of minder toeschouwers aanwezig mogen/kunnen zijn, is het aanbieden van een livestream een passend alternatief om te overwegen.

–  Sporters:

  • Tijdens de feitelijke sportbeoefening is spelcontact toegestaan voor alle leeftijden;
  • Tijdens warming-up, voorbespreking, rustmomenten en andere activiteiten buiten de feitelijke wedstrijd om dienen de afstandsregels in acht te worden genomen.

Trainer/Coaches:

  • Voor trainers/coaches gelden de afstandsregels zoals genoemd in de basisregels. Er is geen sprake van ontheffing in het kader van de sportbeoefening.

– Jury en Officials:

  • Voor officials gelden de afstandsregels zoals genoemd in de basisregels. Er is geen sprake van ontheffing in het kader van de sportbeoefening.
  • Kleden zich zoveel als mogelijk al thuis om;
  • Gebruiken alleen eigen materialen, welke niet worden uitgewisseld;

We zijn blij dat het er vooralsnog op lijkt dat we in het nieuwe seizoen weer lekker kunnen sporten, in grote lijnen zoals we gewend waren. Blijf echter wel op je hoede, het zou zonde zijn als we terug moeten naar een situatie als voorheen.

Blijf gezond en geniet van de zomer!

Kom jij zwemmen bij De Snippen?