Van de voorzitter april 2021

Oeps oeps oeps, in de editie van mei verwijzen we naar dit bericht, dat is natuurlijk niet de bedoeling, lees hier de editie van mei.

We mogen weer zwemmen, maar……………

Het is 16 maart en vanaf vandaag gaat het zwembadwater weer rimpelen en spetteren in de binnenbaden. Vanaf zaterdag 20 maart gaan we weer van start met de zwemlessen voor ABC. Kinderen tot 12 jaar mogen weer gaan lessen, lesgevers mogen weer gaan lesgeven en ouders mogen hun kinderen weer afgeven bij het bad en dan weer weg door de voordeur. Want het blijven Corona-tijden, waar veel niet kan maar ook af en toe iets meer mogelijk is. Vooral de kleine verruimingen maken ons blij. Een kleine verruiming voor het land, maar een grote stap voor al die kinderen die weer mogen gaan lessen.

De binnensport staat al maanden stil, waterpoloërs trainen niet, de competitie ligt stil en zal als men het gezond verstand laat leiden niet meer van start gaan. Het clubhuis staat leeg, de voorraad koeken is uitgedeeld bij het afzwemmen van 31 oktober, de drankvoorraad is overgenomen door trouwe leden middels de actie Kratje voor een Kratje. Het buitenbad van het De Mirandabad is na de zomer van 2020 open gebleven, hoe langer de zwembadlockdown duurde hoe meer buitenbaden er in Nederland opengingen. Ook de gemeente Amstelveen besloot tot onze vreugde om de kraan van het buitenbad open te draaien en de kachel aan te steken. Terwijl de Amstel voor het eerst in 23 jaar dichtgevroren was, besloot een grote groep Snippen dat ze wilden zwemmen en desnoods in een openluchtzwembad.

Op zaterdag 20 februari was het ijs in de Amstel gesmolten en dook onze secretaris als eerste in het openluchtbad van de Meerkamp. Een historische plons bij een heerlijk winterzonnetje en goed te verteren watertemperatuur van 21 graden en een buitenluchttemperatuur van 16 graden. Nog nooit heeft een groep Snippen in een buitenbad anders dan het Amstelbad getraind. Dat het gebeurde midden in de winter maakt het allemaal speciaal maar waar.

Voorlopig kunnen we wekelijks buiten blijven zwemmen en hopen we dat er in april weer een verruiming bij komt waardoor de trainingen in het FSC en de lessen voor de brevetten weer hervat kunnen worden. Vanuit het Amstelbad komt het mooie bericht dat het zwembad op zaterdag 24 april open gaat. Ook het Snippentoernooi staat in de agenda. Alles met potlood en in de goede hoop dat we een mooie zomer kunnen draaien met steeds meer verruimingen.

We hopen als Snippen sportief en financieel fit deze periode te kunnen doorstaan. Er zijn de afgelopen tijd geen lessen en trainingen gegeven en er waren geen clubhuisactiviteiten. We konden geen nieuwe leden oproepen en hebben een kleine terugloop. Als de situatie weer min of meer normaal is, zullen we de balans opmaken. Belangrijk is dat leden lid blijven, indien mogelijk zullen we clubtrouw belonen door een eenmalige verlaging van de contributie in het nieuwe seizoen.

Tot ziens voor de deur of in het zwembad, blijf gezond en geniet van alles wat min of meer goed gaat.

Dick Schwegler

Maart/april 2021

Kom jij zwemmen bij De Snippen?