Afzwemmen door de ogen van Arend Heijn

Met een klein groepje lesgevers kregen wij in verband met een cursus de opdracht om een actieve rol te spelen bij het afzwemmen van 4 februari. Dit hield voor mij in dat ik als hoofdlesgever bij groepje A stond. Voordat het afzwemmen begon, moest iedereen aan de rand van het bad wachten, waar het wat drukker (lees: gezelliger) was dan normaal. Toen het klokje zes uur had geslagen, ging ik met de twee afzwemmers voor diploma A richting de badrand. Het programma voor het A diploma is sneller klaar dan dat van B en C, en omdat we allemaal tegelijk klaar willen zijn moesten we regelmatig even wachten op de kant. Gelukkig konden ze zich vermaken en hadden ze allebei een handdoek of badjas mee, waardoor het niet al te koud werd.

In het water was opvallend dat het rustmoment in de schoolslag goed te zien was, ondanks de spanning. Na afloop kregen ze allebei hun A diploma, en ging ik snel door naar een groepje in het ondiepe bad. Dit verliep ondanks de drukte vrij goed, en na afloop waren de brevetten nog bezig met zwemmen. Hierdoor heb ik nog even de keerpunten van het Sterrenteam kunnen keuren, die aan de hoge verwachtingen voldeden.

Samenvattend was dit een geslaagde afzwemdag, met een gezonde en sportieve spanning terwijl het plezier erin blijft zitten. Geheel volgens Snippen standaard dus. Op naar het volgende diploma!

Kom jij zwemmen bij De Snippen?