Van de voorzitter: Februari 2023

De Snippen zijn het nieuwe jaar goed van start gegaan. Na twee jaar zonder nieuwjaarsreceptie was  het de tweede zondag in het nieuwe jaar weer ouderwets gezellig met een koppeltje Snippen, de bubbels verzorgd door Hans en Marcel, nootjes en een borrelplank. Een mooie aftrap voor een jaar zonder fratsen en veel zwemplezier in de baden en in het clubhuis. Twee jaar lang is de Snip-van-het-jaar-trofee niet uitgereikt. Deze gebeurtenis hangt samen met de nieuwjaarsreceptie, de laatste uitverkorene was Dewy. Zij heeft de prijs twee jaar lang mogen koesteren en kon ondertussen observeren, beschouwen, bewonderen en piekeren wie de volgende houder van deze waarderingsprijs zou gaan worden. Sinds 1996 lid van de Snippen, voor die tijd al mee naar waterpolowedstrijden en -toernooien met zijn zus, neef en nicht. Zwemles, waterpolo, EHBO-er, fotograaf, achter de bar, helpen met Snippentoernooi en Nacht van het Amstelbad, koning toverbal en lesgever. Altijd klaar voor zijn club en daarmee een dikke Snippenpluim verdiend en de Vrijwilliger van 2023: ROY GERRITSEN.

In het Amstelbad wordt vanaf de sluiting hard gewerkt aan de verduurzaming: afdekken van het bad na sluitingstijd, verwarmen met sundisks, nieuwe opslag tussen Spetter en machinekamer en vervanging van de ketel. Het terras van de Spetter gaat mee in de aanpak en onder aanvoering van Andries en met wapperende handen van een aantal heren en één dame (Dewy) werden de kruiwagens volgeschept en liepen de mannen het heen en weer: het word een mooie zomer zonder wiebelende tafels en een strakke zit.

Vanavond afzwemmen, gewoon weer tijdens het eerste weekend van februari en gewoon met ABC en de brevetten. Laten we gewoon er vanuit gaan dat het een gezellig afzwemfeestje wordt met kwaliteit in het water. Er wordt wel eens gezegd dat de Snippen streng zijn met afzwemmen;  als je werkt zonder drijfmiddelen en de eisen die opgesteld zijn voor de diploma’s volgt, ben je dan streng of consequent en wat zegt het dan van het niveau van andere aanbieders? Blijf zwemmen, met ABC ben je zwemveilig, daarna wordt het zwemvaardig en zwemplezier met de lessen voor de Snippenbrevetten. Voor Snippen en -ouders met goede voornemens om (meer) te gaan zwemmen is er de gelegenheid om op woensdagavond van 21.00 – 22.00 uur te zwemmen tijdens de training in het Bijlmersportcentrum. Er is ruimte om in de breedte baantjes te trekken. Belangstelling? Laat wat van je horen via dickschwegler@hotmail.com.

Veel plezier in en rondom het bad,

Dick Schwegler, februari 2023

Kom jij zwemmen bij De Snippen?