Gaby’s Snippenavontuur

Op 20 augustus 2001 schreef mijn moeder me in bij de Snippen. Via een oud-collega, die zelf zwemles gaf bij de Snippen, kreeg ze de tip mij daar in te schrijven. Op 8 september was het zover: mijn eerste zwemles. Ik was een SNIP!

Ik begon bij de lintjes, maar als ik eenmaal door mocht  naar het volgende groepje, kreeg ik een stip in plaats van een lintje! Na alle lintjes, haalde ik mijn ABC. In die tijd was het gebruikelijk om ook met school te zwemmen dus met twee keer in de week zwemmen ging ik als een speer.

Na alle diploma’s ben ik bij de Snippen blijven zwemmen voor de brevetten. Doordat ik zowel mijn ABC als alle brevetten gehaald heb, ben ik vele zwemjuffen en –meesters tegen gekomen. Helaas geven zij bijna allemaal geen les meer nu.

Tijdens de lessen bij de brevetten, kwam ik in aanraking met waterpolo. Toen ik negen was, mocht ik eindelijk waterpoloën. Op deze leeftijd speel je vooral minipolotoernooien in de buurt, waardoor ik veel in het Sloterparkbad of de Waterlelie kwam voor zo’n toernooitje.

Vervolgens heb ik in o.13, o.15 meisjes o.17 en uiteindelijk in het damesteam gespeeld.

Een paar momenten van deze jaren zijn mij bijgebleven. Tijdens onder de 15 hadden wij een seizoen waarbij wij vier keer tegen dezelfde vereniging speelden. Zij hadden vier verschillende teams in dezelfde competitie ingeschreven: twee gemengde teams, een meisjesteam en een jongensteam. Omdat er zoveel niveauverschil was, hadden wij bij het meiden- en jongensteam het doel om zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen. Ondanks dit heb ik altijd onwijs veel plezier in het spel van waterpolo gehouden.

Ook heb ik geslapen bij het nacht van het Amstelbad en het Snippentoernooi. Aan het Snippentoernooit heb ik ook vele mooie herinneren; zowel van toen ik als pupil meespeelde, als van de latere jaren, toen ik het toernooi ondersteunde. Er hangt tijdens het toernooi een enorm goede sfeer rond het Amstelbad. Ik kan het iedere vereniging aanraden om daar aan mee te doen.

Toen ik 14 jaar was, moest ik voor de middelbare school een stage in een sport gaan doen. Dit heb ik bij de zwemles van de Snippen gedaan. Daarna ben ik als hulpje blijven hangen en vervolgens ben ik uitgegroeid tot een zelfstandige lesgever die een eigen groep draaide.

In augustus 2022 heb ik samen met mijn vriend een huis in Vianen gekocht. In december kregen wij de sleutel en waren we er al veel te vinden om te klussen. Zodoende had ik helaas geen tijd meer om zwemles te geven en ben ik hier dan ook mee gestopt. Nu het waterpoloseizoen voorbij is, stop ik ook bij de Snippen met waterpolo.

Helaas komt hiermee een einde aan 22 jaar bij de Snippen. Ik heb enorm genoten van alles wat ik bij de Snippen heb gedaan!

 

Kom jij zwemmen bij De Snippen?