Heren 2 kampioen?!

Spanning en sensatie! Heren 2 staat er heel goed voor om het kampioenschap te pakken! Om meteen maar even met de belangrijkste informatie in huis te vallen: Komende zaterdag (22 april) in ons thuisbad De Meerkamp vindt de kampioenswedstrijd waar we allemaal reikhalzend naar uitkijken plaats! Nu komt het natuurlijk geweldig uit dat zowel heren 1, heren 2 als heren 3 op die avond op het programma staan in ons thuisbad. Dus blijf wat langer hangen of kom wat eerder kijken om ons heren 2 wellicht te zien winnen!

Hoe zijn ze hier gekomen? Met vooral heel veel winst! Van de 17 wedstrijden die zij hebben  gespeeld, hebben ze er 14 gewonnen, één gelijk gespeeld en twee verloren. Dit gelijkspel is heel belangrijk geworden in dit hele verhaal. De Snippen heeft tegen Jaws h3 gelijk weten te spelen, een team waar Utrecht h6 (de huidige nummer twee in de poule) nog tegen moet spelen. Utrecht h6 heeft hierdoor op dit moment 1 punt minder dan de Snippen, gezien zij 14 gewonnen en drie verloren wedstrijden hebben verzameld over het seizoen.

De uitslag van de komende wedstrijd is dus enorm belangrijk! Nu zijn er nog wat andere factoren die deze wedstrijd nog interessanter maken. Het zit namelijk zo: de mannen van Utrecht h7 zitten in dezelfde poule als de Snippen en Utrecht h6. Nu doen de mannen van Utrecht h7 het niet geweldig. Beter nog, ze staan strak onderaan de poule met 17 verloren wedstrijden. Dit is ook het team waar de Snippen tegen moet spelen komende zaterdag. Wat dit interessant maakt is dat de heren van Utrecht h6 om 17:20 in Amsterdam moeten spelen tegen Jaws, ruim voor aanvang van de Snippenwedstrijd dus. Iets wat wij ons goed kunnen voorstellen met het belang van deze wedstrijd is dat een aantal heren van h6 de heren van h7 gaan ondersteunen, gezien de heren van h7 het seizoen kunnen maken of kraken voor het h6 team. Dit is er natuurlijk wel vanuit gaande dat de mannen van Jaws h3 geen partij zijn voor de mannen van h6. Volgen we het nog?

Samenvattend, deze volgende wedstrijden zijn van groots belang voor de Snippen h2. Hieronder staan de mogelijke uitkomsten en wat dat betekent voor de stand in de poule:

Utrecht H6 verliest van Jaws: De Snippen H2 zijn kampioen ongeacht de uitslag van de wedstrijd tegen Utrecht H7.

Utrecht H6 speelt gelijk tegen Jaws:  De Snippen H2 zijn kampioen als ze gelijk spelen of winnen tegen Utrecht H7. Verliezen onze mannen, dan zou eerst het onderling resultaat van belang zijn. Echter is deze ook 1-1 en dan gaat het doelsaldo tellen, helaas wint de Snippen het hier niet op.

Utrecht H6 wint van Jaws: De Snippen H2 zijn kampioen als ze winnen tegen Utrecht H7. Als de Snippen verliest of gelijkspeelt zijn ze helaas geen kampioen.

Uiteindelijk is winnen voor de Snippen natuurlijk de makkelijkste manier om kampioen te worden. Afhankelijk van de wedstrijd van H6 word het nog heel spannend in de Meerkamp. We kunnen er het beste vannuit gaan dat H6 wint, en dat wij als Snippen goed achter ons heren 2 moeten staan. Komt dus allen naar de wedstrijd op zaterdag en moedig ze aan. 20:20! Be there!

En kom dan vooral na alle wedstrijden even gezellig een drankje doen in de Spetter!

Kom jij zwemmen bij De Snippen?