Van de voorzitter 2023

Na de zomervakantie waar alle Snippenavondjes in een buitengewoon plezierig watertemperatuurtje, dankzij de  nieuwe sundisks die het water verwarmen van het Amstelbad, werden doorgebracht zonder klachten en zonder wetsuits, is de zomer met een dikke vette zonnestempel op het Snippentoernooi van 9-10 september tot een schitterend en stralend einde gekomen.

Nog een paar van deze lange zinnen en onzinnen en mijn kopij is klaar.

Sinds jaar en dag wordt het buitenseizoen in het Amstelbad afgesloten met een waterpolotoernooi. Vroeger was het op zaterdagochtend afzwemmen en aansluitend startte de wedstrijden voor de jeugdteams. Op zondag waren er wedstrijden voor de seniorenteams. De Snippenjeugd ging jarenlang met o.a. Vera te Beek, Wim Verburg en Gerard Vrij Peerdeman naar het Deventer Koekstad toernooi en naar het Pomplebledtoernooi in Heereveen. Deze toernooien stopten en er was niets voor de jeugd. In 2004 hebben we “ons” toernooi omgebouwd tot een jeugdtoernooi mét overnachting. Volgend jaar is het inmiddels 20 jaar geleden.

Er komen in 2024 nog meer Snippenjubilea langs, reken maar uit: in 1934 is de Snippen opgericht, in 1974 is de Spetter gebouwd, in 1944 is de keeper van Heren 3 geboren en in 2004 is Lilja geboren. Al deze tientallen vragen om een passend feestje.

Ook op 9 september zijn de zwemlessen in de Meerkamp van start gegaan. Kinderen zwemmen en groeien vooral in de zomervakantie en de eerste weken is het observeren en doorschuiven naar de volgende lintjes. In de week na het toernooi gaan de waterpoloSnippen naar binnen, Heren drie pakt nog een Amstelbad-avondje mee en dan is het echt klaar: de competitie gaat van start, de lichtjes gaan ’s avonds eerder aan, de Grote Clubactie gaat van start, Rabo Clubsupport (stem op de Snippen), de Snippen heeft met Laura Nieuwenburg een echte sportambassadeur, de ALV is op 28 september en de accu die in de zomer is volgelopen zorgt voor een knallende start van het seizoen.

We zijn de Snippen met z’n allen, tijdens de toernooivergaderingen realiseer ik me dat de kracht van de club zit in de betrokkenheid en inzet in woord en gebaar van een groot aantal leden, jong en oud. Allemaal zijn ze trots op het cluppie en ieder draagt op zijn/haar/hen eigenwijze wijze een steentje bij aan het welvaren van de club. Als je dat blijft zien en kan genieten van de kwaliteit en diversiteit, komt er veel activiteit in beweging.

Veel plezier in en rondom het bad,

Dick Schwegler, september 2023

Kom jij zwemmen bij De Snippen?