Van de voorzitter februari 2024

Zondag 7 januari kwam een groepje Snippen bijeen in het clubhuis voor de Nieuwjaarsreceptie. De meeste Snippen hadden elkaar al getroffen, zoals dat hoort, in een van onze drie winterzwembaden, maar het is een goede gewoonte geworden om tijdens de nieuwjaarsreceptie stil te staan bij het afgelopen jaar middels een fotoreportage op het scherm en het uitreiken van de “vrijwilliger van het jaar”-trofee.

Roy Gerritsen heeft in 2023 één jaar lang deze blijk van waardering  mogen koesteren en mocht de nominatie voordragen voor zijn opvolger. Tijdens een eenvoudig doch voedzaam maal bij mij thuis werd de nominatie gewikt en gewogen en met de volle honderd procent ondersteund. Een – lang niet volledige – opsomming: scheidsrechter, opleider van scheidsrechters en w-functionarissen, aanvoerder, trainer,  wedstrijdcoördinator van het Snippentoernooi, redactielid, aanjager van teamactiviteiten, inspirator voor passende namen op Snippensweaters, liefhebber van de vrijdagavondborrel & bites. Met een deelname aan het tonknuppelen is het een perfect match.

Met Roy’s grote glimlach werd bekend gemaakt dat de “Snip van het jaar 2024” is uitgereikt aan FRANK UIJTENDAAL.

2024 wordt een gedenkwaardig jaar voor O.Z.& P.C. de Snippen, opgericht in 1934.  Dit jaar wordt de club 90 jaar en dat gaan we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er is een heuse Snippen-90 commissie opgericht om de plannen te maken, onderbouwen en uitdragen. Dat doen we met z’n allen, iedereen met een idee kan dit doorgeven. In deze nieuwsbrief worden de eerste contouren geschetst.

2024 heeft wat met tientallen: 90 jaar: de Snippen, 80 jaar: het langst spelende lid Wim Schouten, 70 jaar: waterpoloër, 4 daagse tijger, sponsor en lesgever bij B: mees Cees Bellaar, 60 jaar: in Abcoude maar toch altijd Snip: Ruurd Klein Langenhorst, 50 jaar: clubhuis de Spetter, 40 jaar: nog even leeg wie het weet mag het me zeggen, 30 jaar: speler van heren 3 en lesgever aan alle lintjes en brevetten: Robert Goldschmeding, 20 jaar: het Snippenjeugdwaterpolotoernooi in huidige vorm inclusief overnachting en ook 20 jaar: Lilja Klein Langenhorst, de jongste Snip ooit tijdens de Nacht van het Amstelbad en Snippentoernooi, 10 jaar: Joris Albers, nieuwe generatie Snip van Snippenvader en -moeder en ook actief bij minipolo en zwemlessen en tenslotte 0 jaar: in blijde verwachting zijn minstens twee Snippenstellen; voor hen wordt 2024 dus sowieso een mooi jaar.

 

Op 1 februari is de feestpaal geslagen voor de uitbreiding van de Meerkamp, onder begeleiding van een Snippendelegatie is wederom de wens uitgesproken om al onze binnenbadactiviteiten in één zwembad onder te brengen. 2024 wordt het jaar van de tientallen, de Snippen in klassieke club met hart voor en door de leden en een vertrouwen in de toekomst.

Veel plezier in en rondom het bad,

 

 

Dick Schwegler, februari 2024

Kom jij zwemmen bij De Snippen?