Vernieuwingen van onze baden

Amstelbad

 

Hoewel de poorten van ons geliefde zomerparadijs momenteel gesloten zijn, gonst het van bedrijvigheid dankzij het toegewijde team achter het Amstelbad! Zij zetten alles op alles om het bad helemaal klaar te stomen voor een spectaculair nieuw seizoen!

 

Met gemengde gevoelens moet ik helaas afscheid nemen van de vertrouwde midgetgolfbaan. Ik kan mij nog vele zomers herinneren waarop ik een balletje probeerde te slaan als kind. De staat ervan was dermate slecht dat het opknappen een kostbare grap zou worden, en het behouden van de banen bleek bijna een onmogelijke taak door verzakking van de grond. Maar, zoals het gezegde gaat, uit het oude groeit het nieuwe.

 

Het Amstelbadteam heeft grootse plannen in petto voor deze vernieuwing. Een absolute eyecatcher wordt de ‘airmountain’ – een indrukwekkend luchtkussen om op te springen en te zitten. Maar dat is nog niet alles! Een splinternieuwe zandspeeltafel komt op dezelfde locatie als de vorige, die helaas niet meer te redden was vanwege ernstige beschadigingen.

 

Daarnaast staan er technische vernieuwingen op het programma. Een gloednieuwe verwarmingsketel en een moderne chloor- en zwaveltank zullen ervoor zorgen dat ons Amstelbad niet alleen leuk, maar ook veilig en comfortabel is (helemaal tijdens de wat koudere zomerdagen).

 

We zullen jullie op de hoogte houden terwijl zij deze spannende ontwikkelingen realiseren.

 

 

Meerkamp

 

We hebben opwindend nieuws te delen over de toekomst van ons geliefde thuisbad, De Meerkamp! Momenteel is er vol enthousiasme gestart met fase 1 van de uitbreiding, gericht op het vergroten van het badwater voor een nog betere zwemervaring. We zijn natuurlijk erg benieuwd naar het vernieuwde zwembad. In 1994 werd De Meerkamp gebouwd om tegemoet te komen aan de behoeften van een gemeente met destijds ruim 75.000 inwoners. Sindsdien is deze gemeenschap flink gegroeid en telt nu bijna 93.000 inwoners. Deze groei benadrukt de dringende noodzaak voor een extra zwemvoorziening.

 

Sportwethouder Herbert Raat benadrukt het belang van zwemveiligheid, vooral voor kinderen. Hij zegt: “Het realiseren van extra zwembadwater draagt bij aan het verkorten van de wachtlijsten voor zwemlessen die er momenteel zijn.” Daarom is de uitbreiding niet alleen een verbetering van onze zwemfaciliteiten, maar draagt het ook bij aan de zwemveiligheid van onze gemeenschap.

 

In het schetsontwerp is rekening gehouden met de toekomstige behoeften en groei van onze gemeenschap. Het nieuw te bouwen 25×21 meter wedstrijdbad, naast de bestaande sporthal, is een welkome toevoeging. Het ontwerp wordt verder uitgewerkt door een deskundig ontwerpteam bestaande uit Slangen + Koenis, BBP (installaties), Noorman (bouwfysica) en WSP (constructie). OLCO verzorgt het projectmanagement.

 

Wat het ontwerp extra bijzonder maakt, is de duurzaamheidsfocus. De nieuwbouw voldoet aan het gemeentelijke duurzaamheidsbeleid en de gestelde duurzaamheidsambitie van OLCO en het projectteam. Energiezuinige maatregelen, zoals heatpipes, zonnepanelen, warmtepompen, LED-verlichting en daglicht, worden geïntegreerd. Daarnaast is er aandacht voor circulair materiaalgebruik, klimaatadaptatie en het comfort en de gezondheid van zowel sporters als personeel.

 

Op 1 februari werd met veel feestelijkheid de eerste paal de grond in geslagen, wat een belangrijk moment markeert voor iedereen die gebruik maakt van de zwemvoorzieningen in Amstelveen, waaronder onze club. We zijn verheugd dat jullie deel uitmaken van dit opwindende hoofdstuk en zullen jullie regelmatig op de hoogte proberen te houden terwijl de vernieuwingen vorderen.

 

In de nabije toekomst staat fase 2 op het programma, waarbij we de mogelijkheden onderzoeken voor renovatie van het bestaande bad of zelfs de bouw van een geheel nieuw zwembad naast de recente toevoeging. Vanaf begin februari gaan de heiwerkzaamheden van start, met als doel om tegen de zomervakantie van 2025 het vernieuwde zwembad aan onze clubleden over te dragen.

 

Heleen van Ketwich Verschuur, de Directeur van Amstelveensport, deelt met ons haar bevlogen visie voor de toekomst. Na de voltooiing van de nieuwe zwemhal, heeft ze ambitieuze plannen voor de bouw van een geheel nieuw, compacter en efficiënter bad. Deze keuze is gebaseerd op kostenoverwegingen en de nieuwste technologische ontwikkelingen die renovatie minder aantrekkelijk maken.

 

Laten we samen uitkijken naar een toekomst met nog meer zwemplezier!

 

Kom jij zwemmen bij De Snippen?