Van de voorzitter mei 2017

Dick Schwegler - VoorzitterVeel zalige zwemmomentjes hebben we nog niet meegemaakt sinds de opening van het Amstelbad op zaterdag 29 april. Het wil maar niet lukken om lekker weer te worden en ook gisterenavond was het bliksem, donder en regenbuien in en rondom het Amstelbad. En dat op de dag dat Fleur en Diana voor het eerst dit seizoen zichzelf te water hebben gelaten. Na een kleine 500 meter bracht het gerommel een einde aan de frisse plons. Even gewacht op een herkansing, maar na 100 meter bracht een tweede knal ons definitief na de warme douche en de warme thee. De regenboog maakte het weer een stukje goed.

Sinds Willem Koning der Nederlanden is, loop ik op Koningsdag met een winterjas en warme schoenen de jeugdolympiade op te bouwen. Dit jaar was geen uitzondering, of het moet de aanvullende ellende zijn middels een hagelbui op mijn weelderige haardos. De middag zelf liep als een speer. Ouderkerk veryupt dus er waren, dankzij de vakanties fiks minder inschrijvingen. De Snippen, bescheiden als altijd en royaal aanwezig tijdens de Oranjefeesten verschenen maar liefst met twee teams aan de start. Captains Vera, Sabina en Maarten waren trots op hun deelnemers. Snippenspelleider Richard harkte het verspringen bijeen. Verschillende Snippen kwamen op het podium: Tim, Britte, Romy, Eline, Laura, Lisette, Miguel en gast-Snip Alex ontvingen een medaille uit handen van Snip Sietske.

Op vrijdag 28 april was Robert de eerste Snip die te water ging. De badmeester in spé moest zijn zwemkunsten in een nog niet geheel op temperatuur zijnde Amstelbad laten zien. Na Wim Schouten, Arthur van Oest, Arie Geijsel, Ruurd Klein Langenhorst, Michelle Leeuw, Dennis Schwegler, Niels Beugelsdijk, Cor Bellaar, Daniel Sleeven, Pim van Leeuwen en Susan Goossens is het zijn beurt om Snippenbadmeester te worden in het Amstelbad. Bovenstaande opsomming komt ergens uit mijn blote hoofd. Als ik iemand ben vergeten, laat me het dan weten en de volgende keer zit je in de rectificatie.

Op zaterdag 29 april werd het Amstelbad geopend met het traditionele kwartjesduiken. Wethouder Korrel en badmanager Marco plonsden als eersten, gevolgd door vele kwartjes(50centjes)-speurende zwemmertjes. Altijd goed om daar een aantal Snippen bij te ontmoeten. Lisette, Suzanne, Eline, Isabelle, Laura en Tim probeerden hun kermisportemonnee te vullen. Nadat de Snippenjunioren het buitenseizoen hadden geopend kwam senior Heren 4 Elfred Warner voor een finale inspectie van de bodem. Fris en fruitig had hij ook al in april zijn eerste Amstelbadplons te pakken.

Dezelfde zaterdag was het ringsteken te paard, kermis en tonknuppelen. Het tonknuppelen is een echte Snippenshow geworden. Onder aanvoering van Jeroen Albers wordt jaarlijks een Knuppel-appgroep opgericht en worden de Snippendeelnemers naar het Koning Willem-Alexander plantsoen (prachtige grote naam voor een postzegelparkje) geroepen om tussen een tweehonderdtal deelnemers en evenredig aantal toeschouwers de wedstrijd van het jaar te gaan spelen. Met een uitgebalanceerd Snippenteam lukte het Dennis Schwegler om de tweede prijs te gooien. Met een sluwe en krachtige worp knalde hij de knuppel dwars door het tonnetje en viel het witte katje (knuffelbeestje, no fear dierenvrienden) op de grond. Dennis was de held van de Snippen en een waardig opvolger van Ruud, Jeroen, Niels en Kevin. Hij had de zware taak om als tweede prijswinnaar samen de derde prijswinnaar Sander de winnaar Carlo Leurs op de schouders te nemen tijdens de prijsuitreiking inclusief ereronde met bierdouche voor het gemeentehuis. Volgend jaar de eerste vrouw als winnaar? Een Snip natuurlijk!

Om vooral niets te missen volgt hier een overzicht:

  • Trainen iedere woensdag en vrijdag
  • Rommelmarkt Kurk vrijdag 26-27 mei, Hulp altijd welkom!
  • Nacht van het Amstelbad vrijdag 16 – zaterdag 17 juni
  • Waterpolotoernooi ter Apel 26-27 augustus
  • Snippentoernooi 9-10 september

 

Veel plezier in het zwembad,

Dick Schwegler ~ mei 2017

Armslag berichten mei 2017

[x_recent_posts type=”post” count=”20″ offset=”” category=”armslag-mei-2017″ orientation=”vertical” no_sticky=”true” no_image=”true” fade=”false”]

[x_button shape=”square” size=”regular” float=”none” href=”https://www.snippen.nl/laatste-nieuws/” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover”]Meer nieuws lezen? [/x_button]

Kom jij zwemmen bij De Snippen?