Van de voorzitter September 2017

Van de voorzitter

Een vreemde zomer dit jaar. De zomer ging voorbij zonder een waterpolotoernooi in Winterswijk, Neede, Borculo, Brasschaat, Maastricht, Haarlem, Alkmaar, Antwerpen of zelfs Ter Apel. Slechts het Y- toernooi in Amsterdam stond er naast ons eigen Snippentoernooi op de agenda.

Vanaf 1999 hebben we in wisselende samenstellingen deelgenomen aan het grootste waterpolotoernooi van Nederland. 1999 voor de ingewijde Snippenleden was ook het jaar dat de club 65 jaar bestond en dat onze pupillen tweede van Nederland zijn geworden. In het jaar dat huidige Heren 1 spelers Dennis, Sjors, Remco, Michiel en Niels de zilveren medaille werden vertrokken de Snippen voor het eerst naar het verre Groningen en hebben daar historische momenten meegemaakt in foute discotheken met foute corpsballen en memorabele terugritten in de vroege zondagochtend.

Onder leiding van Otto krabden verschillende Snippen toch achter hun oor hoe het nu zo is gekomen dat er we geen equipe van dames en heren kunnen samenstellen om deel te nemen aan een waterpolotoernooi. Het terugtrekken van het damesteam op het Y-toernooi was in dit kader ook een flatteuze actie. Ik mag toch van harte hopen dat er volgend seizoen weer een op een Snippenwaardige wijze deel wordt genomen aan waterpolotoernooien.

Ons eigen Snippentoernooi werd in het weekend van 9-10 september voor de 15e keer als jeugdtoernooi georganiseerd. Tot 2003 was het Snippentoernooi op zaterdag voor de jeugd en op zondag voor de senioren. In 2003 heeft een groepje Snippen onder leiding van Jeroen Albers en Arthur van Schie het plan opgepakt om een jeugdtoernooi te organiseren inclusief overnachting in het Amstelbad. Met wedstrijden in het ondiepe en in het diepe en een spelletjes-programma op de speelweide. Een succesformule was geboren. In den lande wordt er op deze wijze geen toernooi voor onder 11, 13 en 15 georganiseerd. Een klein clubje laat zien waarin het groot kan zijn. “De Snippen hebben altijd mazzel met het weer”, is een veelgehoorde kreet zo rondom het toernooi. In de dagen voor het toernooi zonk de moed met in de schoenen bij het aanschouwen van de weersvoorspellingen. Het waterpeil in dezelfde schoenen steeg tot enkelhoogte toen we op vrijdagavond het bad toernooi klaar aan het maken waren. Op zaterdagochtend met droge bergschoenen, regenbroek en winterjas naar het Amstelbad gegaan. Om 11 uur was het droog en het bleef droog. Nog even duimendraaien toen een bliksem iedereen kortstondig het water uit knetterde. Maar het bleef droog, een heerlijk avondje volgde en daarna een zonnige zondag. “Snippenmazzel”, hoorde ik maandag toen het weer goot van de lucht. Dankjewel alle Snippenhanden voor het mede mogelijk maken van dit toernooi. Onder 11 deed het uitstekend en wist de beker voor de derde prijs in Ouderkerk te houden. Onder 13 speelde mooie wedstrijden. In een nieuwe samenstelling was het op zaterdag nog wennen, maar op zondag liet het team zien dat ze echt kunnen samenspelen.

De competitie is weer begonnen, de lessen en trainingen vinden weer plaats in een bad met een dak. Goed om te zien dat er vertrouwde gezichten een nieuwe taak op zich willen nemen om op deze manier te zorgen voor meer Snippenhandjes aan de badrand. Tatjana is de pupillentrainer, Daniel en Remco zijn aangesloten bij de damestrainingen, Tatjana doet ook de heren 3-4 en Marloes is de coach van Dames 2.

Aan de oproep aan waterpoloërs om zich aan te melden voor de scheidsrechterscursus wordt gehoor gegeven. Pim stond al op de lijst en Dennis, Remco en Elmer hebben zich ook aangemeld. Vanuit damesteams en heren 2-4 is het ook gewenst dat er spelers zich aanmelden. Als de 1:1 regel (1 scheidsrechter per ingeschreven team) wordt ingevoerd dan moeten er nog een paar spelers opstaan.

De Snippen zijn we met z’n allen, in het water, langs de kant en in het clubhuis.

Dick Schwegler ~ september 2017

Armslag berichten oktober 2017

[x_recent_posts type=”post” count=”20″ offset=”” category=”armslag-oktober-2017″ orientation=”vertical” no_sticky=”true” no_image=”true” fade=”false”]

Kom jij zwemmen bij De Snippen?