Nieuwsbrief Stichting zwembad Abcoude

Stichting Zwembad Abcoude 

Nieuwsbrief 

7 november 2017 

Het is inmiddels vijf weken geleden dat de gemeenteraad met 26 van de 27 stemmen voor het Burgerinitiatief Het Sporthuis Abcoude heeft gestemd. In die vijf weken hebben we al de nodige stappen kunnen zetten! Graag informeren wij u hierbij kort over de ontwikkelingen.

Vrijdag 29 september, een dag na de beslissende raadsvergadering, vond het eerste bouwoverleg plaats. Symbolisch werd eerst het glas geheven op de locatie waar straks Het Sporthuis Abcoude zal staan, aan de Spoorlaan. Samen met architect Max van Huut van Alberts & Van Huut International Architects en 4Building, het bedrijf dat de bouw in goede banen zal gaan leiden, werd vervolgens het plan van aanpak doorgenomen met de besturen van de Stichting Abcoude Sport en Stichting Zwembad Abcoude.

Voor de realisatie van het sporthuis wordt een nieuwe stichting opgericht: Stichting Het Sporthuis Abcoude. Het bestuur van de nieuwe stichting wordt gevormd door leden van de Stichting Zwembad Abcoude en Stichting Abcoude Sport. Voorzitter van de nieuwe stichting wordt Corien van der Linden. Esther Grondijs zal de vicevoorzitter worden, Ad Geerlings secretaris, Willem-Jan Ruizendaal penningmeester en Astrid Wintershoven algemeen bestuurslid.

Op 13 oktober vond de eerste ontwerpsessie plaats. Al in een eerdere fase heeft architect Van Huut schetsontwerpen gemaakt om te kunnen beoordelen of de beoogde accommodatie met alle benodigde voorzieningen ook daadwerkelijk op de Spoorlaan past. Tijdens de ontwerpsessie is gekeken naar álle ruimtes die het gebouw straks rijk zal zijn; van werkkast tot zwembad en sportzaal, van personeelsruimte tot sportkantine met ruimte voor biljarten en kaarten. Alle ruimtes werden in kaart gebracht. Met behulp van ruimtebollen en pionnen is vervolgens inzichtelijk gemaakt welke sporters/bezoekers van welke ruimtes gebruik zullen maken en hoe zij makkelijk van de ene plek naar de andere plek kunnen komen.

Op 26 oktober vond een inspirerende sessie plaats met verenigingen, de scholen en andere betrokkenen over hun wensen voor Het Sporthuis Abcoude. In twee groepen (zwembad en sportzalen) werd gesproken over alle zaken die nodig zijn voor de scholen en verenigingen. Er werden ‘vonkjes in de ogen’ geconstateerd. Hier gaan mooie dingen gebeuren, was de algemene gedachte. Er kwamen veel wensen en zinvolle suggesties naar voren, waarvan wordt nagegaan – 2 – Nieuwsbrief, november 2017, zwembadabcoude@gmail.com. Volg ons ook op

in hoeverre deze realiseerbaar zijn. Met alle input kan het ontwerpteam goed verder. Op basis van de ontwerpsessies wordt een uitgebreid programma van eisen opgesteld, waarmee de architect en experts op het gebied van sport, duurzaamheid, bouwfysica, bouwkunde, installatie- en warmtetechnieken de verdere uitwerking kunnen doen om tot een voorlopig ontwerp te komen. Daarna zal de Europese aanbesteding, waartoe we verplicht zijn, worden uitgezet. Het streven is in september 2018 met de bouw aan te vangen. Als alles voorspoedig verloopt zal Het Sporthuis Abcoude uiterlijk 1 januari 2020 gereed zijn.

Hulp van inwoners en bedrijven 

Veel mensen geven aan ons te willen helpen met de realisatie van het sporthuis. Zo heeft Ton Pepping van Peps Tenten Verhuur ons werkruimte aangeboden in zijn bedrijfspand in Abcoude. Wij zijn ontzettend blij dat wij nu een vaste plek hebben voor werkoverleg en vergaderingen. Ontzettend goed om te merken dat Het Sporthuis Abcoude echt voor, door en met inwoners van Abcoude, Baambrugge en omgeving wordt gerealiseerd. Gedurende het proces zullen wij steeds meer hulp nodig hebben – op allerlei vlakken – van inwoners en bedrijven. Op korte termijn zijn wij op zoek naar een:

Webdesigner m/v 

Bent of kent u een website-professional die zijn/haar vrije tijd, kennis en kunde wil inzetten om een website voor stichting Het Sporthuis Abcoude te bouwen? 

Wij zoeken iemand die onze ideeën en wensen met betrekking tot de website om kan zetten tot een mooie en toegankelijke site waar iedereen makkelijk alle benodigde informatie kan vinden, de bouw kan volgen en bijvoorbeeld – straks – op tijd weet voor welke (zwem)sportactiviteiten hij of zij zich kan inschrijven? Het gaat hierbij vooral om het bouwen van de website (in WordPress) en later beschikbaar zijn om functionaliteiten te veranderen dan wel toe te voegen. Wilt u uw kennis, tijd en energie als vrijwilliger stoppen in het bouwen van onze nieuwe website? Dan zijn wij op zoek naar u! We willen graag op korte termijn aan de slag met onze nieuwe site. Heeft u interesse of vragen, neem dan svp contact op met Astrid Wintershoven op

06 – 23 85 29 80 of via zwembadabcoude@gmail.com.

Wij houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Hartelijke groeten,

Corien van der Linden

Voorzitter Het Sporthuis Abcoude i.o.

Armslag berichten 2017

[x_recent_posts type=”post” count=”20″ offset=”” category=”armslag-november-2017″ orientation=”vertical” no_sticky=”true” no_image=”true” fade=”false”]

Kom jij zwemmen bij De Snippen?