Hoe en wat in het bad… De laatste slagen tijdens een raar seizoen.

Hoe en wat in het bad…

Wat hebben de kinderen lekker gezwommen en goed hun best gedaan de afgelopen maanden! Daarnaast ook een compliment voor alle lesgevers die zoveel extra tijd en energie gestoken hebben in hun lessen om de kinderen na de lockdown weer snel op het juiste zwemniveau te krijgen! Want, hoewel we nog een aantal lessen te gaan hebben, komt het afzwemmen op 26 juni inmiddels ook in zicht.

In de jaaragenda op de website staat op 19 juni proefzwemmen genoteerd. Omdat het een bijzonder zwemjaar is geweest heeft de zwemcommissie besloten ook het proefzwemmen een beetje anders te doen.

Allereerst de brevetzwemmers. We zijn heel blij dat de kinderen die zwemmen voor de Snippenbrevetten met ingang van 22 mei ook weer mogen zwemmen. Welkom terug allemaal! We hopen jullie met veel plezier nog een aantal weken in het water tegen te komen. Afzwemmen gaan we dit jaar niet, maar we willen met jullie het zwemjaar op een bijzondere manier afsluiten. Hoe dat er precies uit gaat zien, dat horen jullie op een later moment.

De kinderen die zwemmen in het ondiepe, met de lintjes rood, roze, blauw, geel en wit hebben hun laatste zwemles op 26 juni. We zien jullie heel graag begin september weer terug.

De kinderen die zwemmen in het diepe bad, in de groepen A (Bruin), B en C zullen de laatste weken voor het afzwemmen beoordeeld worden. Omdat het zo’n bijzonder zwemjaar is geweest willen we het beoordelen van de vorderingen niet op één (proefzwem-)moment vastpinnen maar gaan we gedurende een aantal lessen kijken hoe de zwemtechniek van uw kind zich ontwikkeld heeft en of het op diplomaniveau is. De vaste lesgever(s) van de groep zullen, samen met ondergetekende als examinator,  bepalen wie er op 26 juni mag afzwemmen. Daarbij zijn we streng, maar rechtvaardig. We begrijpen heel goed dat zowel ouder(s) als kind heel graag met een (volgend) diploma op zak de vakantie in willen, maar veiligheid gaat boven alles en Corona is geen reden om soepeler om te gaan met diploma-eisen.

Hoe het afzwemmen eruit gaat zien en of er tegen die tijd weer (enkele) ouders in het bad aanwezig mogen zijn, is afhankelijk van de landelijke Coronamaatregelen. U wordt daarover half juni nader geïnformeerd.

Mocht u vragen hebben over de vorderingen van uw kind, stuur gerust een mailtje naar zwemles@snippen.nl

Sylvia van der Marel

Kom jij zwemmen bij De Snippen?