Van de voorzitter oktober 2021

Binnen, binnen in het bad, we zijn weer binnen.

De zomer voorbij de zwemlessen gaan weer beginnen

Spelers en coaches krabben onder hun kinnen

Vol spelplezier is iedereen een beetje buiten zinnen

Alle Snippen gaan weer bijna normaal naar binnen

 

Het zoemde deze zomer, die voordat ie echt op gang kwam, alweer voorbij was. We hebben mooie momenten gehad in onze Amstelbadzomer: onder de mondkapjes, anderhalve meter en aanvullende coronaprotocollen wisten de Snippen zich kranig te vermaken met De Nacht van het Amstelbad, EK voetbal, Olympisch Waterpolo, onderlinge trainingspotjes in het ondiepe en in het diepe bad, bitterbalproeverijtjes, waterpoloclinics en als Kers op de taart het Snippentoernooi met een zonnige zondag met zonnebrillen en zonnebrand. Op vrijdag 17 september werd een buitenseizoen  afgesloten dat op zaterdag 20 februari in de Meerkamp was begonnen. Maar liefst zeven maanden hebben de Snippen in het buitenbad gezwommen. Een unieke prestatie in de clubgeschiedenis.

Mensen en organisaties hebben zich kranig geweerd tussen de protocollen, voorschriften, maatregelen en handleidingen om binnen de mogelijkheden optimaal te lessen, spelen, vermaken en ontmoeten. Zelfs het organiseren van afzwemmen is mogelijk gebleken.

Toch kreunt het bij mensen en organisaties. Voor leszwemmen is er een wachtlijst. Meer dan anders wordt er na het halen van het ABC gestopt met zwemmen. De zwemvaardigheidsgroepen, de zgn. Snippengroepen zijn kleiner dan voorheen. Kinderen kunnen iedere zaterdag beginnen met de lessen voor de brevetten. Ook de jeugdteams kunnen versterking gebruiken. Bij alle teams kunnen spelers meteen deelnemen aan de trainingen.

De club doet haar best om leden te werven en te behouden en financieel gezond te blijven. De Grote Club Actie, sponsorpunten van de PLUS en RABO- clubsupport; de Snippen doet met alle drie deze landelijke acties mee om mooie activiteiten te ontwikkelen, spelmateriaal  te vernieuwen en doelen voor het jeugdwaterpolo aan te schaffen. Help je cluppie: koop loten, shop sponsorpunten en stem als RABO-lid voor een bijdrage aan de Snippen.

Zwemlessen, trainingen, wedstrijden, tribunes, douches, toiletten en normale looproutes, het lijkt erop dat het steeds meer op vroeger gaat lijken. Laten we genieten van wat kan, ons houden aan de maatregelen die nog steeds gelden zodat de verruimingen echt langdurig en blijvend zullen worden.

Veel plezier in en rondom het bad.

Met groeten,

Dick Schwegler, september/oktober 2021

 

Kom jij zwemmen bij De Snippen?