Van de voorzitter

Van een koude start naar heerlijke zomeravondjes op het terras van de Spetter. Het duurde even en hier en daar werd achter het oor gekrabd, het zou toch wel komen?

De Amstelbadzomer voor de Snippen is een periode van samen spelen, samen taart eten, samen dobberen, samen voetballen en samen een bakkie en een balletje doen. De biertafels  – we doen er gewoon een eurootje bij – worden uit de container gehaald en de eerste rondjes worden gedeeld. Het vernieuwde terras wordt met een grote glimlach geopend door Andries en tegelsjouwer Dorian.

Eind april ging het bad open en het was ronduit koud. De sundiscs zouden het water verwarmen, maar er was geen zon. De kachel moest toch aan en tikte net de 22 graden aan toen de eerste Snippen (Anne en Maxim) met het kwartjesduiken het seizoen openden.  Dezelfde dag wonnen de Snippen voor de vierde keer in tien jaar tijd het tonknuppelen, sportief hoogtepunt van de Oranjefeestweek in Ouderkerk, dit was een voorbode dat het goed zou gaan komen.

Op 16 juni de Nacht van het Amstelbad, bladstil, ’s avond om 12 uur was de buitenlucht 20 graden en de watertemperatuur 27. Nachtzwemmen, nachtbarbecue, spelletjes en kinderen die het gevoel hebben dat het Amstelbad van hen is. De zomer is met een knal van start gegaan. Nieuwe waterpolodoeltjes worden in het ondiepe gebruikt voor een partijtje en met gemak neemt Koen ze op zijn rug om de derde en vierde periode in het diepe te gaan spelen. Nieuwe Snippen Elske, Britt, Max en Maxime doen mee alsof ze al jaren lid van de club zijn.

Een week later op 24 juni is het afzwemfeest in de Meerkamp. 16 kinderen zwemmen af voor A, B of C en 20 voor één van de zes Snippenbrevetten. De Snippen zetten in een warm bad een punt achter een mooi seizoen. Sylvia van der Marel neemt afscheid als examinator, zwemcommissielid, RT-er, zwemlesinstructeur, opleider van lesgevers, cursusleider en zwemlesdeskundige. In één klap zijn we zeven kwaliteiten kwijt die in één persoon verenigd waren. Vanaf deze plaats een buiging en dankbaarheid voor alles wat je in al die jaren hebt betekend voor de Snippen. Je laatste truc was de introductie van het achteruitzwemmen tijdens het afzwemmen van de brevetten in februari. Gisteren heb je het laten zien hoe het werkt. Samen met Alex Leurs hield je het koppie scherp en zwommen jullie 25 eindeloze meters achteruit.  Beste Sylvia, als je kan achteruitzwemmen, kan je dan ook het besluit om te stoppen nog een tijdje achteruit laten zwemmen?

Veel vakantieplezier in en rondom het bad,

Dick Schwegler, juni 2023

Kom jij zwemmen bij De Snippen?