Zwem je Oliebol Calorieën Weg!

De feestdagen staan voor de deur en daarmee ook de onweerstaanbare verleiding van oliebollen. Maar voordat je jezelf tegoed doet aan die smakelijke lekkernij, laten we eens kijken naar de inspanning die nodig is om die calorieën te verbranden.

Een enkele oliebol bevat een verrassende hoeveelheid energie, maar gelukkig zijn er leuke manieren om die calorieën te verbranden. Als je jezelf wilt trakteren op één oliebol, overweeg dan de volgende bewegingsopties:

Wandelen: Ongeveer 38 minuten wandelen is genoeg om de calorieën van één oliebol te verbranden. Dus, trek je wandelschoenen aan en geniet van een ontspannen tocht door het park.

Fietsen: Als fietsen meer jouw stijl is, heb je slechts ongeveer 22 minuten nodig op de fiets om die oliebol weg te trappen. Een leuke en milieuvriendelijke manier om actief te blijven.

Zwemmen: Voor de waterliefhebbers onder ons is er goed nieuws! Een verfrissende duik gedurende ongeveer 12 minuten is voldoende om de calorieën van die smeuïge oliebol te verbranden. Een leuke en effectieve manier om in vorm te blijven.

Dus, voordat je jezelf onderdompelt in het feestelijke lekkers, overweeg om een actieve benadering te kiezen. Of het nu wandelen, fietsen of zwemmen is (waterpolotrainingen zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag voor de jeugd, zwemlessen op zaterdag), het belonen van jezelf met een traktatie wordt nog leuker wanneer je weet dat je actief bezig bent geweest. Geniet van de feestdagen én van een gezonde balans!

Wil je nog meer rekenen met oliebollen? Check dan dit artikel uit 2020! 

https://www.snippen.nl/2020/12/04/hoeveel-banen-moet-je-zwemmen-om-alle-lekkernijen-te-verbranden-die-we-normaliter-verorberen-tijdens-de-feestdagen/

Kom jij zwemmen bij De Snippen?